Litteratur

Det finnes etter hvert mye litteratur om høysensitivitet.  I jungelen av bøker, kan det være greit med anbefalinger fra andre lesere. Vi oppfordrer derfor alle våre lesere til å skrive en kommentar om de bøkene dere har lest, og gjerne informere om bøker som ikke står her! Klikk på boken og skriv i feltet, og mange høysensitive og andre vil være takknemlig for det!

Artikler finner du her.

Generelt om høysensitivitet

sarlig-sensitiv

Elaine Arons første bok om hennes forskningsresultater. Lettlest, forståelig og full i eksempler. Dersom du nylig har oppdaget trekket hos deg selv, er dette boken for de mange aha-opplevelser.

Boken har blitt en bestselger verden over.

 

 

 

 

sensitiv-og-sterk


Lian Kirksæther og Ihren Abrahamssons ønsker å hjelpe deg med å forstå hva det innebærer å være høysensitiv. I boken gir de deg nyttige tips og fine øvelser som kan hjelpe til å få en bedre hverdag. Les mer her.

 

 

 

håndbok

Trude Slettelands håndbok om høysensitivitet. Boken er lettlest og er ment som en forklaringsmodell også overfor mennesker som ikke er spesielt sensitive. Læreren, husbonden, din mor, alle dem som du skulle ønske ville forstå litt mer, men som ikke har tid og lyst til å lese 450 tettskrevne sider om saken. Denne har 24 små, illustrerte sider. Les, kjøp eller kommenter her.

 

 

zeff.jpg

Dr. Ted Zeff har samlet 43 oppløftende suksess-fortellinger fortalt av høysensitive mennesker fra 10 ulike land. Suksessihistoriene skal hjelpe andre høysensitive å finne nye måter å mestre sin sensitivitet på, og trives i en ikke-sensitiv verden.

 

 

 

fodt-sensitiv
Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng sin personlige historie om livet som høysensitiv, og om hvordan det er blitt en styrke. Det handler om den spesielle sansevarheten som barn, skjørheten som ungdom og følsomheten som voksen og mamma. Gjennom møter med andre høysensitive kvinner og menn, forskere og fagfolk gir de et nytt bilde av hvordan de lærer seg å finne sin beste plass i den.

 

sarlig-sensitive-barn

Har du en datter eller sønn som synes borrelåsen er altfor stram eller for løs, at merkelapper og sømmer på klærne klør? Som kan virke sjenert og tilbakeholden, men er både begavet og kreativ? Da har du kanskje et høysensitivt barn. Høysensitive barn er ofte mer kreative, og kan ta til seg svært mye lærdom fordi de legger merke til så mange detaljer. Av Elaine Aron

 

 

barn håndbok

Høysensitive barn er en gave til omgivelsene. Gir du næring til disse fantastiske ressursene som ligger i karaktertrekket, vil takken du får være et sterkt empatisk menneske som sprer om seg med glede og kreativitet. Derfor har vi mye å vinne på å sette oss inn i karaktertrekket.

Av Trude Sletteland

 

 

sarlig-sensitive-og-kjarligheten

Elsker du høyt, men er likevel redd for intimitet? Synes du kjærligheten er overveldende og utmattende? Synes partneren din at du bør forandre deg fordi du er for følsom?

Av Elaine Aron

 

 

 

making-work-work-for-the-highly-sensitive-person

 Trude sin absolutte favoritt. Denne boken beskriver hvorfor høysensitive må følge sitt hjerte dersom de skal yte maksimalt i et lite tilpasset arbeidsliv. Velg det som gjør at du kan yte best, for din egen skyld, for arbeidsgiverens skyld og for samfunnets skyld.

Av  Barrie Jaeger

 

 

Å leve med høysensitivitet

mindfulness-for-hoysensitiveSusanne Møberg: Mindfullness for høysensitive

I denne boken viser Sussanne Møberg deg hvordan du kan praktisere mindfulness – konkret, enkelt og rett på sak. Høysensitive har et nervesystem som er mer fintfølende enn vanlig, og bearbeider inntrykk, følelser og stemninger på en dypere og mer nyansert måte enn de fleste. Men høysensitive personer blir også lett stresset og overstimulert. Mindfulness er derfor en utmerket teknikk for å skape en bedre og mer harmonisk hverdag.

 

 

sarlig-sensitiv-mamma

Særlig sensitiv mamma
Finn din styrke og forstå deg selv

Stine Maria Mollie Jensen er dansk forfatter, foredragsholder og mentor for sensitive kvinner. I boka bringer hun kunnskap fra eget liv (sensitiv mamma, mor til to sensitive barn 12 og 16 år). I tillegg deler hun erfaringer fra 50 mammaer. De har fortalt sine historier gjennom spørreskjema, samtaler og dybdeintervju. Les mer her.

 

sensitive-barn-i-pedagogisk-arbeid

Lise August og Martin August:

SENSITIVE BARN I PEDAGOGISK ARBEID
Fra sårbarhet til styrke

For fagpersoner som allerede har erfaring med og innsikt i fenomenet høysensitivitet er denne velegnet som oppslagsbok. Den er godt strukturert med tydelige temaoverskrifter, godt dokumentert med aktuell og oppdatert forskning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..